HT preko Combisa ulazi u Srbiju i Bugarsku

Bez autora
Oct 09 2011

Informatička tvrtka Combis, koju je Hrvatski telekom kupio lanjskog ožujka, otvorila je ured u Srbiji. Predsjednik uprave Combisa Ivan Gabrić očekuje u 2012. milijun i pol eura godišnjeg prihoda od beogradskog ureda. Combis je jedan od najvećih sistemskih integratora u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, a u Srbiji i ostatku regije dosad je bio slabije prisutan. Do kraja godine u Srbiji i ostatku regije očekuje se zaključenje tri kapitalna ugovora, a vidi se još prilika za rast, i to fokusirajući se na niše u kojima nemaju konkurencije, poput poslovne inteligencije i drugih specifičnih IT usluga. Prosječne vrijednosti ugovora u tim segmentima su od 300.000 do deset milijuna eura. Combis u Srbiji ima dvoje zaposlenih, ali će ih do kraja godine imati šest. Novi ured pokrivat će ne samo Srbiju nego i Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku i Rumunjsku. Očekuje da će projekt BPM, koji su upravo završili u Victoria grupi, najvećoj srpskoj prehrambenoj industriji, biti ogledni model za prodaju sličnih rješenja u ostalim zemljama. U Bugarskoj je kompanija nedavno osvojila sličan projekt u jednoj od veledrogerija. Combis je lani imao prihod 349,3 milijuna kuna, uz rast od 7,2 posto.

HT preko Combisa ulazi u Srbiju i BugarskuInformatička tvrtka Combis, koju je Hrvatski telekom kupio lanjskog ožujka, otvorila je ured u Srbiji.

Predsjednik uprave Combisa Ivan Gabrić očekuje u 2012. milijun i pol eura godišnjeg prihoda od beogradskog ureda. Dodaje da je Combis jedan od najvećih sistemskih integratora u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, a da je u Srbiji i ostatku regije dosad bio slabije prisutan.

– Do kraja godine u Srbiji i ostatku regije očekujemo zaključenje tri kapitalna ugovora, a vidimo još prilika za rast, i to fokusirajući se na niše u kojima nemamo konkurencije, poput poslovne inteligencije i drugih specifičnih IT usluga – kaže Gabrić.

Dodaje da su prosječne vrijednosti ugovora u tim segmentima od 300.000 do deset milijuna eura. Miloš Vlahović, direktor Combisa u Srbiji, otkriva da imaju dvoje zaposlenih, ali će ih do kraja godine imati šest.

– Novi ured pokrivat će ne samo Srbiju nego i Crnu Goru, Makedoniju, Bugarsku i Rumunjsku – ističe Vlahović.

Očekuje da će projekt BPM, koji su upravo završili u Victoria grupi, najvećoj srpskoj prehrambenoj industriji, biti ogledni model za prodaju sličnih rješenja u ostalim zemljama. U Bugarskoj je kompanija nedavno osvojila sličan projekt u jednoj od veledrogerija. Combis je lani imao prihod 349,3 milijuna kuna, uz rast od 7,2 posto. Njegov čelnik Ivan Gabrić kaže da je širenje u Srbiju tek dio šireg plana.

– Koristimo HT kako bismo se bolje pozicionirali u prodaji drugim članicama grupe Deutsche Telekoma. Imamo poslove u Slovačkoj, Rusiji i Ukrajini te oko 15 posto ukupnih prihoda ostvarimo u inozemstvu – zaključuje Gabrić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik